Marije van Rijn

thetransformers_69_header_medium

The Transformers

The Transformers is een nieuwe Rotterdamse band die verborgen verhalen van de stad tot leven brengt in zelfgeschreven muziek die net zo bruisend en veelzijdig is als de stad zelf. Of het nou een ode is aan de Maas, een roep om vrijheid of gaat over je voelen als een migrantenvogel; de ervaring met dak- en thuisloosheid van sommige bandleden wordt in deze band getransformeerd tot muziek die recht uit het hart komt. Hierin weerklinkt een gedeelde liefde voor de stad, de kracht om altijd weer op te staan en de universele behoefte om te verbinden. 

In de band spelen professionele muzikanten en muzikanten die ervaring hebben met dak- en thuisloosheid of psychische problematiek samen. Poëzie, pop, spoken word, improvisatie, wereldse grooves; allerlei stijlen en genres komen samen in een swingend geheel. Authentieke verhalen en doorleefde ervaringen transformeren we in een pakkende muzikale performance met veel zeggingskracht. Juist perspectieven die normaal niet zo snel belicht worden, vertellen een groter verhaal over Rotterdam en maken onze band bijzonder.

Het is onze missie om mensen te empoweren door muziek, ruimte te maken voor nieuwe dialogen en verbinding te leggen tussen verschillende groepen mensen.

We werken samen met vier zorg- en hulporganisaties: De Pauluskerk, stichting Ontmoeting, Antes en Pameijer.
Ons project wordt ondersteund door gemeente Rotterdam, Fonds voor Cultuurparticipatie, stichting Volkskracht, société Gavigniès, Elise Mathide fonds en VSB fonds.

The Transformers is een partner van stichting The Mystifiers. Stichting The Mystifiers heeft als doel het empoweren en verbinden van mensen en een brug te slaan tussen de professionele muziekindustrie en de sociale muziek sector.

www.thetransformersmusic.nl