Marije van Rijn is pianist, zangeres, componist en muziekdocent. Onder de bandnaam Scarlet Mae brengt ze een EP (2011) en een CD (2013) uit. Haar muziek krijgt lovende recensies en ze speelt op diverse grote podia in binnen- en buitenland.

Marije ontdekt het liedjes schrijven en piano spelen als ze vijf jaar oud is. Op latere leeftijd neemt ze piano- en zanglessen en na de middelbare school begint ze haar studie aan Codarts, het conservatorium van Rotterdam. In 2011 studeert ze daar af als klassiek pianist.

Tijdens haar opleiding blijft ze haar eigen muziek schrijven, volgt ze extra vakken jazzpiano en zang en richt ze haar band Scarlet Mae www.scarletmae.com op.

Na het verschijnen van de eerste EP in 2011 volgen optredens in o.a. Paradiso, op radio 3FM, Eurosonic/Noorderslag, North Sea Jazz Round Town en Appelpop. Ook wordt de muziek veelvuldig gedraaid op stations als Radio 1, Radio 2 en Radio 6.

In 2013 volgt na een succesvolle crowdfunding actie haar debuutalbum. Hiervoor werkt ze o.a. samen met gitarist en producer Paul Willemsen. Het album presenteert ze in december 2013 in een uitverkocht Bird (Rotterdam) en Paradiso. De cd wordt lovend ontvangen door de pers. Een greep uit de recensies: “Vrolijk, inventief en supermuzikaal” (muziekblad OOR), “Na tientallen luisterbeurten nog lang niet op uitgeluisterd” (Heaven Magazine) en “Van Rijn weet te verrassen met speelse melodieën en slim verpakte songteksten” (Festivalinfo).

In 2013 doet ze een tournee door de UK met o.a. een optreden op het showcase festival “The Great Escape”. Ook in Nederland speelt ze in concertzalen als De Doelen in Rotterdam, op vele (jazz)festivals en in theaters. Live speelt ze met haar band bestaande uit gitarist, violist, contrabassist en drums. Ook speelt ze regelmatig met band en strijkkwartet. Momenteel werkt Marije aan haar tweede album.

Naast het schrijven en spelen van haar eigen muziek, is Marije werkzaam als freelance pianist en speelt ze in diverse projecten mee. 

Ook is Marije actief als docent. In 2018 studeert zij af als ‘Docent Muziek’ aan het conservatorium van Den Haag. Ze is o.a. workshopleider compositie en sounddesign bij ‘Watch That Sound‘ aan kinderen tussen 4 en 16 jaar.


In de media:

“Vrolijk, inventief en supermuzikaal” – OOR

“Wat een vrolijkheid, wat een levenslust, wat een positiviteit en wat een muzikaliteit. Van Rijn heeft zo’n stem waar je instant verliefd op wordt.” – Veronica magazine ****

“Na tientallen draaibeurten nog lang niet op uitgeluisterd […] beloftevol Nederlands talent.” – Heaven Magazine

“Van Rijn weet te verrassen met zowel speelse melodieën, gesierd door enthousiaste instrumentalisten, als zwaardere onderwerpen in slim verpakte songteksten en intieme pianobegeleiding. Hier gaat muziekminnend Nederland zeker nog meer van horen” – Festivalinfo ****

“Zwaar overtuigend met haar heldere rustgevende stemgeluid en fijne pianospel.” – Popunie

“Tijdloze singer-songwriter muziek” – Krenten uit de pop

“‘Veelbelovend’ mag eigenlijk best in hoofdletters worden geschreven. De bandleden zijn bijzonder getalenteerd en begeven zich muzikaal op het snijvlak van pop en jazz.” – Jazz on Stage

“Talentvol, prachtige zang, heerlijke pianomelodieën, krachtige baspartijen en onmisbare ritmes. Lekker klinkende composities met herkenbare teksten. Ze maken muziek met veel plezier en dat is te horen.” – MusicFromNL